Joulukalenteri 2013: Luukku 1

1. joulukuuta 2013, klo 14:05

maisema1

Marraskuun vaihtumista joulukuuksi ei juuri Tylypahkan mailla huomaa. Metrin lumikerroksen ja nenäkarvat jäädyttävän pakkasen sijaan pihamailla vallitseva sääongelma on ennemminkin sateista tulviva järvi. Myöskään opettajiin ei näytä vielä minkäänlainen jouluhenki tarttuneen vaan lähestulkoon kaikilla kursseilla paahdetaan vielä täysillä kohti loppukoetta. Kaiken lisäksi koululla tietysti kiertää myös jokavuotinen vitsaus, jota ainakin opettajainhuoneessa nimitetään tuttavallisesti loppukoeflunssaksi.

Opettajainhuoneesta puheen ollen voitaisiin mainita, että siellä käydään tänään tärkeä kokous aiheesta ”Tylypahka AM:in joulu”. Onko koululla tänä vuonna varaa yhteenkään joulukuuseen? Syödäänkö joulupöydässä pelkkää puuroa vai pitääkö koulu peräti sulkea kokonaan joululoman ajaksi? Tästä ja monesta muusta asiasta päätetään tänään. Vastakkain tämän päivän ottelussa – anteeksi, väittelyssä – ovat koulun rehtori, Chino ”Olemme konkurssin partaalla” Lawanda sekä Jesse ”Kuusi on oltava” Caine ja todistajina ne neljä henkilökunnan muuta jäsentä, jotka ovat uskaltautuneet tätä kiihkeää keskustelua todistamaan.

Turvallisuussyistä tänään lienee siis parasta pysytellä mahdollisimman kaukana opettajainhuoneesta. Koska rankoista sateista johtuen ulkona oleminen on kuitenkin hieman turhan äärimmäistä, olet päätynyt valtelemaan ympäri koulua, vältellen visusti koko kerrosta, jossa opettajainhuone sijaitsee. Havahdut jossain vaiheessa ajatuksistasi, kun joku kutsuaa sinua nimeltä. Katselet hetken ympärillesi, kunnes huomaat koulun jästitiedonopettajan, joka katsoaa sinua odottavasti.

”Voisitko hieman auttaa minua? Tarvitsisin hieman apua seuraavan jästitiedon oppitunnin valmistelussa”, hän sanoo nyökäten kohti käytävän päässä olevaa jästitiedon luokkaa. Sinun käsitykseesi mukavasta sunnuntai-iltapäivästä ei kyllä missään nimessä sisälly jästitiedonopettajan kanssa hengaaminen, mutta koska et nyt äkkiseltään keksi mitään sopivaa syytä luistaa tilanteesta, et voi muuta kuin huokaista syvään ja seurata professoria luokkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *