Joulukalenteri 2013: Luukku 11

11. joulukuuta 2013, klo 17:25

Tänään ulkona on vallinnut jo aamusta asti melkoinen lumipyry, joten maleskelet koulupäivän jälkeen pitkin käytäviä. Se ei vain ikinä käy vanhaksi, vaikka oletkin ollut koulussa jo monta vuotta. Aina voi löytää jotakin uutta. Tänään kuitenkaan et löydä uutta salakäytävää tai jännittävää huonetta vaan näet toisen kerroksen tasanteelta, miten professori Caine saattelee vierasta, mutta melko tärkeän näköistä miestä etuovista sisälle kouluun. Professori pudistelee lumia tämän viitasta kumarrellen ja pokkuroiden.

”Tiedättehän, että nämä ovat erittäin vakavia syytöksiä”, vierailija sanoo vakavaan sävyyn ja huomaat nyt vasta tämän viitanrinnuksessa komeilevan tunnuksen. Taikaministeriö! Tämäpä kävi mielenkiintoiseksi. Taikaministeriöstä saapuvat vieraat eivät toki olleet koululla täysin ennenkuulumattomia, mutta eivät nämä nyt toisaalta myöskään jokapäiväinen nähtävyys olleet.

”Toki, toki ymmärrämme. Sikshän juuri olemmekin niin… järkyttyneitä”, professori Caine vastaa pudistellen välillä lumia oman viittansakin olkapäiltä.

”Niin… Niin… En sano, että olisitte tehneet sen, mutta… Tiedäthän, nämä täytyy aina tutkia”, taikaministeriön työntekijä sanoo ja rykäisee kuuluvasti.

”Totta kai. Tietysti. Ymmärrämme hyvin. Voitte tutkia aivan rauhassa. Tämä vain… tuli niin yllättäen. Juuri kesken loppukoe- ja jouluvalmistelujen ja kaikkea”, professori selittelee.

Kaksikko suuntaa keskusteluaan melko samaan malliin jatkaen kohti toista kerrosta, mikä pakottaa sinut vetäytymään kauemmas portaiden yläpäästä. Näyttää siltä, että professori johtaa vierailijaa kohti opettajainhuonetta. Sinne sinulla ei oikein ole asiaa, joten varjostaminen taitaa olla melko turhaa. Jäät kuitenkin miettimään, että mistä koulua nyt mahdetaan syyttää… Uskoaksesi huhut sienifarmauksesta oli jo saatu kumottua ellei asiaa sitten olisi nostettu uudestaan esille…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *