Joulukalenteri 2013: Luukku 10

10. joulukuuta 2013, klo 15:51

Laahustat kohti kenen tahansa koululaisen pahinta painajaista eli toisin sanoen rehtorin kansliaa. Et ole itse asiassa ihan varma, miksi sinut on sinne edes käsketty, mutta toisaalta mahdollisia syitä kyllä riittää sen verran, ettei niitä voi laskea edes yhden käden sormilla. Toisaalta onkin ihan mielenkiintoista nähdä, mikä tietty viimeaikaisista tempauksista on vihdoin aiheuttanut tämän kutsun, mutta toisaalta jättäisit kyllä mieluusti tämän vierailun väliinkin…

Saavuttuasi rehtorin kanslian ulkopuolelle huomaat oven olevan auki ja sisältä kuuluu puhetta. Toimittajanvaistosi heräävät välittömästi ja lähestyt ovea niin hiljaa ja huomaamattomasti kuin vain ikinä taidat. Tunnistat toisen äänen melko nopeasti itse rehtori Lawanda Chinoksi ja toinen on ilmeisesti professori Caine. Kun pidätät hengitystäsi, pystyt kuulemaan itse keskustelunkin, joka suorastaan kerjää sivutilaa juorupalstalla.

”Sienet ja hutsunmunat eivät olekaan viime aikoina tuottaneet enää niin hyvin kuin ennen”, professori Caine sanoo ja rehtori vastaa jotakin, josta et aivan saa selvää.

”Mmm, vaikea sanoa… Ehkä yleinen taloudellinen tilanne?” professori jatkaa vielä.

”No, tämän pitäisi kai sitten auttaa melko paljon…?” rehtori kysyy kuulostaen kuitenkin hieman epävarmalta.

”Laskelmiemme mukaan kyllä. Jos kaikki menee suunnitelman mukaan, voimme tienata hyvinkin tässä kuussa kymmenkertaisesti viime kuun hutsunmunamyyntiin verrattuna”, professori Caine puolestaan vakuuttaa.

”Täytyy myöntää, että se oli suunnitelmana toki melko riskialtis, mutta jos tuotto-odotus kerran on noin hyvä, niin…” rehtorin ääni häipyy lauseen loppua kohti kuulumattomiin.

”Kyllä. Tietysti. Onnistuu”, professori Caine vastaa.

”Hienoa. Voit poistua”, rehtori lopulta sanoo. Kyseiset sanat herättävät myös sinut hereille, sillä ne kuulostavat ikävän paljon siltä, että muutaman sekunnin kuluttua professori Caine kävee ulos luokasta ja löytää sinut.

Sinulla ei ole paljoa vaihtoehtoja. Hidas ja hiljainen pako tuskin onnistuu, sillä matkaa näkyvistä katoamisen mahdollisuudelle on hieman liikaa. Toisaalta taas nopea, mutta äänekäs pako puolestaan paljastaa heti, että joku oli luvattomilla asioilla. Päädyt kuitenkin nopean harkinnan jälkeen jälkimmäiseen vaihtoehtoon toivoen, että ehdit pois näkyvistä eikä kukaan voi arvata, että edes olit paikalla.

Ottaessasi kunnon spurtin kohti käytävän loppua, jossa voit kadota näkyvistä, olet ehkä hieman liiankin tietoinen askeltesi kopinasta kivilattialla sekä siitä, miten professori Cainen ääni huudahtaa jotakin juuri kääntyessäsi kulman taakse. Pian kuulet toisetkin juoksuaskeleet takanasi. Ehdit onneksi saada sellaisen etumatkan, että professori tuskin saa sinua kiinni ja onnistutkin koulun sokkeloissa kadottamaan tämän jäljiltäsi. Jäät tasaamaan hengitystäsi erään haarniskan taakse. Ehkä menetkin rehtorin puhutteluun vasta huomenna.

One thought on “Joulukalenteri 2013: Luukku 10

  1. Hello my name is Deanna Brady and I just wanted to send you a quick message here instead of calling you. I came to your Joulukalenteri 2013: Luukku 10 | Tylypahka AM page and noticed you could have a lot more visitors. I have found that the key to running a successful website is making sure the visitors you are getting are interested in your website topic. There is a company that you can get keyword targeted traffic from and they let you try their service for free for 7 days. I managed to get over 300 targeted visitors to day to my website. http://bravohrgrp.com/bp

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *