Joulukalenteri 2013: Luukku 7

7. joulukuuta 2013, klo 12:06

Vastoin kaikkia odotuksiasi onnistuit jotenkin selviämään eilisistä tanssiaisharjoituksista ja nyt on vihdoin saapunut se päivä, jota koko koulu – tai ainakin reilusti yli puolet koulusta – on odottanut jo viikkoja. Kyseessä on nimittäin syyskauden viimeinen huispausottelu, joka käydään tänä vuonna Rohkelikon ja Luihuisen välillä. Sen lisäksi, että luonnollisesti huispausta on aina mukava seurata, päivä on hieno myös siitä syystä, että se ehkä viimein saattaa päätökseen sen molemminpuolisen nälvimisen, solvaamisen ja nyrkinpuimisen, jota rohkelikkojen ja luihuisten välillä on nähty jo viikkoja. Molemmat tuvat ovat täysin varmoja voitostaan.

Istut oman tupasi katsomossa odottamassa alkavaa ottelua tähyillen samalla opettajien katsomoon, jossa professori Caine sekä rehtori istuvat hieman kauempana muista opettajista käyden selvästi jonkinlaista keskimääräistä salaisempaa keskustelua, ainakin päätellen siitä, miten rehtori vähän väliä vilkuilee muita opettajia. Näistä ei kuitenkaan näytä olevan juuri vaaraa, sillä lennon ja huispauksen opettaja professori Castillo on jo huispauskentällä valmiina tuomaroimassa ottelua, professori Cheshire puolestaan selittää parhaillaan hurjasti käsillään huitoen jotakin parantaja Hayesille sekä professoreille Skybird, Hamelen ja Park, jotka selvästi yrittävät näyttää siltä kuin kuuntelisivat. Parantaja Lowett kaivelee jostakin katsomon alta jäätelöpurkkeja professori Westille, jonka vatsa näyttää siltä, ettei tämän kannattasi syödä enää lusikallistakaan jäätelöä. Professori McGregor taas kumoaa katsomon eturivissä tavoilleen uskollisena tuliviskipullon sisältöä kurkkuunsa.

Yhtäkkiä ilmaa halkovasta tyttöjen kirkumisesta päättelet, että Luihuisen huispausjoukkue on taitanut saapua kentälle. Kääntäessäsi katseen pois henkilökunnan katsomosta huomaat olevasi oikeassa. Luihuisen tupajoukkue astelee parhaillaan kentälle ja monet tytöt katsomossa ovat katsoneet asiakseen muistaa joukkueen etsijää Darian Bringhamia kiljumisen lisäksi joulun kunniaksi myös joillakin pienillä lahjoilla, kuten eräillä nimeltämainitsemattomilla vaatekappaleilla sekä ruusuilla. Joukkueen pienikokoinen lyöjä puolestaan huitoo mailallaan kentälle lentäviä lahjoja minkä kerkiää. Darian itse ei näytä olevan kovin millänsäkään näistä huomionosoituksista vaan tyytyy vain hymyilemään hurmaavasti ja vilkuttamaan katsomoihin.

Rohkelikon joukkuessa ei ehkä ole Bringhamin mittaista vetonaulaa, mutta saa sekin aikamoiset suosionosoitukset – ainakin rohkelikoilta, joista miltei joka toisen kaavunrintamuksessa komeilee ”Roy oot mun idoli” -tekstiä välkkyvä punainen pinssi. Tietolähteidesi mukaan tässä ottelussa on kiinni tällä kertaa paljon muutakin kuin vain ottelun voitto tai häviä, sillä rohkelikkojoukkueen Roy Whittemore on lyönyt vedon, jonka mukaan hänen täytyy kosia professori McGregoria, jos Rohkelikko häviää ottelun. Ei tietenkään ole sanottua, että poika tekisi sen, vaikka häviäisikin, mutta toisaalta itse henkilökohtaisesti olet pitänyt Whittemorea aina sanojensa mittaisena miehenä.

Ottelu itsessään sujui varsin tyypillisissä merkeissä ottaen huomioon, että kyse oli Luihuisen ja Rohkelikon välisestä ottelusta. Pieniltä sääntörikkomuksilta ja pelaajien väliseltä lähikontaktilta ei siis vältytty, mutta kukaan ei myöskään katkonut luita. Paitsi professori McGregor, joka sammui kesken pelin ja putosi katsomosta murtaen toisen kätensä ja ilmeisesti kaksi kylkiluuta. Peli itsessään päättyy valitettavasti Rohkelikon täpärään voittoon, joten Whittemoren kosintaa ei varmaankaan tulla näkemään. Sen sijaan voidaan olla melko varmoja siitä, että poika järjestää voitonjuhlien kunniaksi tänä iltana jotain muuta ohjelmaa…

One thought on “Joulukalenteri 2013: Luukku 7

  1. Eläköön Rohkelikko ja sen kunnioitettu tuvanjohtaja! sanoo:

    Voi ei! Miten professori McGregor nyt selviää opettajainhuoneen glögitarjonnan koemaistiaisista? Toivottavasti herrat parantajat saavat hänet pikaisesti kuntoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *