AM:in kuulumisia syksyllä 2014

Edellinen blogikirjoitus oli vuoden 2013 joulukalenteria (joka jäi kesken, kyllä…), joten ehkä olisi nyt aika avata vuoden 2014 postaustilikin ennen kuin loppuu vuodesta päivät kesken. AM:in kevät tänä vuonna olikin varsin hiljainen ja samoin kävi myös kesälle. Allekirjoittaneella itsellään oli paljon kiireitä sen oikean elämän koulun kanssa ja heti sen perään alkoivatkin sitten kesätyöt, jotka taas vuorostaan pitivät kiireisenä, vaikka koulutyöt loppuivatkin. Kesän aikana sitten sairastuinkin vielä, mikä vei melko paljon voimia, mutta nyt viime aikoina on alkanut olla energiaa taas sen verran, että olen jaksanut kiinnostua uudestaan AM:istäkin. Miltei vuoden ”päivitystaukoa” ei kiritä kiinni päivässä tai viikossa tai edes kuukaudessa, mutta haluaisin uskoa, että hiljaa hyvää tulee.

Uusi lukuvuosi saatiinkin aloitettua aivan ajallaan, syyskuun alussa, vaikka suurin osa opettajista ei tällä hetkellä vielä oppitunteja pidäkään. Menneen lukuvuoden palkinnot, kuten esimerkiksi tupamestaruus, jonka voitti tällä kertaa Puuskupuh, jaettiin myös syyskuun alkupuoliskolla. Suunta siis on jo parempaan päin! Uudelle foorumille muutettiin miltei vuosi sitten ja nyt seuraavana tavoitteena on siirtää myös pääsivusto omalle sivutilalle. Elättelen vähän toivoa, että se ratkaisisi mahdollisesti niin sanotun Google-ongelmamme. Ongelman nimihän on se, että jostain syystä AM:in pääsivustoa ei löydy enää googlen hakukoneella, mikä on hieman ikävää. Olimmehan ennen sentään ”tylypahka” -hakusanallakin varmaan kolmen ensimmäisen tuloksen joukossa. Tämä tarkoittaa, että kävijämäärämme ovat laskeneet huomattavasti ja jopa vanhojen jäsenten on ollut vaikea välillä löytää koulua. Olen yrittänyt viime päivinä selvittää ongelman syytä ja mahdollista ratkaisua siihen, mutta vielä en ole valitettavasti onnistunut kummassakaan…

AM:in vanha foorumi, joka oli atfreeforum:illa, päätti ilmeisesti nyt myös niin sanotusti posahtaa savuna ilmaan, sillä se ei ole moneen päivään enää toiminut. Toivon edelleen, että ongelma olisi vain tilapäinen, mutta hieman ikävästi näyttää siltä, että kyseinen palveluntarjoaja saattaa olla kaatunut ja sitten myös AM:in vanha foorumi on ikuisesti mennyttä. Siitä ei ollut olemassa varmuuskopioitakaan, koska atfreeforum ei niiden ottamista sallinnut… Uudelle foorumille siirtymisen yhteydessä minä ja luultavasti osa jäsenistäkin tallensi joitakin ketjuja tekstimuodossa, joten jotain asioita vanhalta foorumilta saattaa vielä olla tallessa. Muistaakseni tallensin itse ainakin kaikki pelatut roolipelit. Loin AM:in foorumille joskus aikanaan erityiset arkisto-tunnukset, joilla ajattelin noita vanhoja pelejä uudelle foorumille joskus ehtiessäni siirtää. Aktiiviseen toimintaan vanhan foorumin hajoaminen ei toki juuri vaikuta, mutta jos joltakulta on esimerkiksi jäänyt hahmoesittely sinne eikä ollut tallentanut sitä koneelleen, niin niiden palauttaminen saattaa olla vaikeaa. Jos näin kuitenkin on jollekin käynyt, meillä on AM:in sähköpostissa tallella ainakin jokaisen jäsenen alkuperäinen hahmohakemus ja saatoin mahdollisesti roolipelien lisäksi tallentaa myös hahmoesittelyitä, joten minulta voi koettaa kysellä niitä.

Chattien kanssakin on ajoittain ollut aina joitakin ongelmia, minkä vuoksi AM:issa on myös varachatti (jossa allekirjoittanut asustelee miltei 24/7, muttei ole aina välttämättä ihan henkisesti läsnä…), mutta senkin käytössä on melko monilla ollut jotain ongelmia. Tämän vuoksi olemmekin etsineet jotakin uutta chat-ratkaisuakin. Joitakin ideoita ja kokeiluitakin tein jossain vaiheessa kevättä, mutta sitä ”täydellistä” chattia ei ole valitettavasti vieläkään löytynyt. Olemme kuitenkin puhuneet välillä mahdollisuudesta järjestää esimerkiksi oppitunnit ja mahdolliseti muita roolipelejä sellaisessa chatissa, joka tallentaa automaattisesti chat-historian. Tällöin esimerkiksi oppilaiden olisi mahdollista lukea oppitunnit läpi ja tehdä niiden pohjalta läksyt, vaikka eivät jostakin syystä olisi juuri chat-tunnin aikaan paikalle päässeet.

Mutta vaikka AM:issa onkin ollut aika ajoin hieman hiljaista, ovat tupien (epäviralliset) lehdet, Luihulehti ja Rohkureportaasi, olleet aktiivisina raportoimassa koulun tapahtumista tai niiden puutteesta. Jos AM:in päivitysten puute siis rasittaa, kannattaa tutustua kyseisiin lehtiin. Molemmathan ovat täysin laatumedioita vailla minkäänlaista puolueellisuutta tai vihamielisyyttä toisiaan kohtaan.

Mitä seuraavaksi pitäisi tapahtua?

  • Vuosikurssien päivitykset jäsenlistaan
  • Google-ongelman ratkaisu
  • Chat-ongelman ratkaisu
  • Pääsivujen siirto uuteen sivutilaan
  • Kurssisivun päivittäminen ja kurssitarjonnan lisääminen
  • Jäsenlistan siivoaminen
  • Ulkoasun uusiminen (tai ainakin värimaailman)

Tiedätkö itse vielä jotain, mitä olen luvannut AM:iin päivittää tai mitä minun olisi pitänyt luvata päivittää? Mitä AM:iin pitäisi seuraavaksi tulla? Otan vastaan lisäyksiä tehtävälistalleni mielellään. Kuten sanottua, en pysty toteuttamaan kaikkea vain sormia napsauttamalla (koska olen oikeasti vain tyhmä jästi ;____;), mutta pyrin tekemään edes vähän jotain joka päivä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *