Joulukalenteri 2013: Luukku 2

2. joulukuuta 2013, klo 7:34

puuro

Joulukuun ensimmäinen koulupäivä ei valkene yhtään sen hienompana kuin marraskuisetkaan kollegansa. Raahustat tupatoveriesi seurassa Suureen Saliin aamiaiselle. Moni muu on jo ehtinyt saliin asti kummastelemaan tämän aamun tarjontaa. Tavallisen valikoiman sijaan tarjolla on pelkkää kaurapuuroa ja opettajakunnan pöydässä rehtori Chino näyttää joksenkin tavallistakin happamammalta eikä professori Cainekaan vaikuta erityisen iloiselta pyöritellessään lusikkaansa puurossaan poissaolevana.

Istuessasi tupapöytääsi vastapäätä istuva poika kertoo parhaillaan kovaan ääneen, miten eilinen neuvonpito henkilökunnan kesken oli päätynyt kompromissiin, jossa joulukuun ajan säästetään kaikessa mahdollisesti – kuten ilmeisesti aamupalassa – jotta koulu voidaan pitää auki joulun yli ja saada vielä jonkinlainen joulujuhlakin. Tiedä sitten, onko kyseessä varmaa tietoa, huhu vai hyvin laskelmoitu arvaus, mutta selvästi jotain eilen oli tapahtunut, kun aamiainen näytti nyt tällaiselta.

Lappaat lautasellessi puuroa, koska vaihtoehtoja ei nyt tänä aamuna ole. Aivan konkurssissa koulu kuitenkaan ilmeisesti ei ole, sillä puuron päälle on valittavana mansikkahilloa tai voita. Se ei kuitenkaan lohduta ainakaan useimpia tupatovereitasi, jotka kaipaavat pekonia, kananmunia ja papuja. Saat oman puurosi alas kurkusta ihan hyvin, vaikka se hieman liisterimäistä onkin. Suurin kysymys kuitenkin on se, että kesäisitkö tätä jouluun asti. Luultavasti et.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *