Joulukalenteri 2013: Luukku 3

3. joulukuuta 2013, klo 11:13

Vilkaiset kelloasi odotellesasi kaveriasi kolmannen kerroksen käytävällä vessojen ulkopuolella. Myöhästytte pian taikuuden historian tunnilta, jos kaverisi ei pidä kiirettä. Ei sillä, että se sinua hirveästi haittaisi, mutta tuvanjohtajasi ei ole viime aikoina oikein arvostanut comboa, joka sinulle on alkanut myöhästymismerkinnöistä muodostua. Niinpä lyöt pari kertaa nyrkillä vessan ovea ja kehotat kaveriasi pistämään vauhtia touhuihinsa.

Pomppaat säikähdyksestä askeleen taaksepäin, kun kaverisi vastaa kovalla ryhmähdyksellä. Olet jo aikeissa mennä katsomaan, mitä tapahtui, kun tajuat, että ääni ei kuulunutkaan vessasta vaan nurkan takaa käytävältä. Siirryt vaivihkaa lähemmäs kulmaa ja kurkistat varovasti käytävään. Yllätykseksesi näe koulun rehtorin sekä professori Cainen ja lattialle levinneen kirjapinon. Rehtori keräilee kirjoja selvästi ärtyneenä professorin yrittäessä auttaa häntä.

”Mistä sinä tuollaista edes keksit? Tuo on… on… törkeää!” rehtori änkyttää selvästi tuohtuneena. Et kuule mitä professori siihen vastaa, mutta kaksikon saatua kerättyä kirjapinon mies sanoo jotain ja nyökkää kohti viereistä luokkaa, johon molemmat katoavat sulkien oven perässään. Kuinka jännittävää! Hiivit varovasti kohti ovea, jotta voisit salakuunnella paremmin. Tästä on tulossa selvästi kuukauden paras juoru…

Jo toisen kerran lyhyen ajan sisällä hypähdät ilmaan vasten tahtoasi, kun joku laskee kätensä olkapäällesi.

”Mitä oikein teet? Mennäänkö sitten?” vessassa ollut kaverisi kysyy, kun käännyt ympäri, valmiina mahdollisesti lyömään hyökkääjääsi, jos tarve vaatii. Lasket kuitenkin nyrkkisi nähdessäsi tutut kasvot. Ennen kuin ehdit esittää vastalauseita, kaverisi raahaa sinua jo kohti taikuuden historian luokkahuonetta. Luot vielä viimeisen, kaihoisan katseen kohti luokkahuoneen suljettua ovea ja luultavasti myös parasta skuuppiasi – jota et nyt tule saamaan. Onneksi voit aina tuon yhden lauseenkin perusteella kirjoittaa uutisesi… Lukijasi eivät onneksi ole turhan vaativia juttujen todenperäisyyden suhteen.