Joulukalenteri 2013: Luukku 6

6. joulukuuta 2013, klo 13:37

Jo kauan etukäteen kammoamasi päivä oli lopulta saapunut, vaikka olitkin parhaasi tehnyt sen estämiseksi. Et kuitenkaan saanut tartutettua flunssaa professori Chesireen etkä parantaja Hayesiin. Myös muut suunnitelmasi, joihin oli lukeutunut muun muassa ”työtapaturmia”, pinnauspurtavia ja muita ehkä hieman epäeettisiä keinoja, olivat epäonnistuneet. Tästä ei päässyt enää mihinkään. Sinun olisi pakko osallistua joulutanssiaisharjoituksiin.

Päivän oppitunnit yhdestä eteenpäin on peruttu harjoitusten takia, mutta se ei paljon lohduta sinua, sillä olisit jopa mieluummin istunut vaikka koko loppuillan taikuuden historian tunnilla kuin ollut täällä. Vaikka professori McGregor tuntuikin päivä päivältä haisevan vain enemmän vanhalle viskille ja vaikka muiden oppilaiden kuorsaus häiritsikin omia uniasi.

Kaikki koulun oppilaat oli kerätty tanssiharjoituksia varten Suureen Saliin, josta tavalliset tupapöydät oli siirretty jonnekin, jotta tilaa riittäisi tanssimiselle. Jättäydyit tahallasi joukon perälle, jotta voisit mahdollisesti vaikkapa välttyä tanssimiselta kokonaan. Luokan edessä professori Abigail selittää innoissaan jotakin, mitä et oikein välittäisi kuunnella. Puhe tuntuu välillä liittyvän joulutanssiaisiin, välillä taas henkilökunnan tuleviin pikkujoulujuhliin tai professorin kummin kaiman pikkuserkkuun tai jotakin muuta vastaavaa.

Rukouksistasi huolimatta professori Cheshire ei kuitenkaan unohda sinua jotenkin mystisesti seinänvierustalle vaan jakaa koko suuren oppilasjoukon pareihin. Sinä saat pariksesi jonkun korpinkynnen, jota et muista nähneesi koululla ikinä. Tyyppi itse puolestaan haisee siltä kuin ei olisi nähnyt suihkua ikinä. Lähellänne olevatkin muutkin parit pyörähtelevät valssin askelin koko ajan kauemmas teistä, kunnes näyttää siltä kuin te kaksi olisitte juhlien pääpari, sillä olette keskilattialla muiden tanssahdellessa ringissä ympärillänne – mutta hyvän matkan päässä.

Ikuisuudelta tuntuneen ajan jälkeen musiikki vihdoin lakkaa ja saat hyvän syyn irroittautua paristasi, noin salin toiselle puolelle saakka. Nimenhuutohan on jo tehty, joten paikalta voinee haihtua vain vaivihkaa karkuun. Avaat helpottuneena Suuren Salin oven ja livahdat aulaan vetäen oven perässäsi kiinni mahdollisimman hiljaa. Aulassa sinua odottaa kuitenkin mitä omituisin näky. Sellainen, joka päihittää senkin, kun muutamat Rohkelikot – japanilaisvaihtari Kamiyama etunenässä – yrittivät järjestää striptease-esityksen taikuuden historian tunnilla.

Koulun aulaan johtava ulko-ovi on auki ja rehtori Chino raahaa siitä parhaillaan sisään säkkiä, jossa on jotakin pientä, joka sätkii ja potkii ja pitää jonkinlaista vaimeaa, ehkä hieman mylvintää muistuttavaa ääntä ja tämän perässä seuraa koulun toinen parantaja Jason Lowett.

”Pitäisiköhän meidän viedä se-” rehtori aloittaa sanomaan jotakin Lowettille, mutta keskeyttää sitten lauseensa äkätessään yhtäkkiä sinut Suuren Salin ovelta. Naisen kasvot valahtavat ensin hetkeksi järkyttyneen kalpeiksi, kunnes tilalle nousee tavanomainen ärtymys. Tämä tyrkkää säkin hieman kalpeannäköisen parantajan kontolle ja lähtee sinua kohti.

”Mitä tämä on olevinaan?! Eikö sinun pitäisi olla tanssiaisharjoituksissa?” rehtori raivoaa lähestyessään sinua. Sinä puolestasi taas peräännyt kohti ovea. Tähyilet sivuillesi ja laskelmoit mahdollisuuttasi livistää karkuun, mutta toteat ne varsin huonoiksi. Vaihtoehdoiksi jäävät siis vain tanssiharjoitukset tai rehtori… Selkäsi koskettaessa Suuren Salin ovea lasket kätesi ovenkahvalle. Tanssiaisharjoitukset ovat kamalat, mutta valitset ne kuitenkin silti koska tahansa mieluummin kuin rehtorin vihan. Niinpä painat ovenkahvan alas ja pujahdat takaisin Saliin yhtä salakavalasti kuin sieltä hetkeä aiemmin häivyitkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *