Joulukalenteri 2013: Luukku 9

9. joulukuuta 2013, klo 11:58

Kuten suurin osa muustakin koulusta, olet päätynyt iltapäiväsi ratoksi seuraamaan henkilökunnan virkistäytymispäivää, sillä sen takia on peruttu kaikki iltapäivän oppitunnit. Kyseinen päivähän tietystikään ei ollut mikään oppilaille suuremmin mainostettu juhla vaan ennemminkin pienen piirin salaisuus, eli toisin sanoen viimeistään aamuun mennessä siitä olivat tienneet jo nekin puuskupuh-parat, jotka yleensä olivat kaikesta pihalla kuin lumiukot. Loistavinta henkilökunnan virkistyspäivässä oli se, että oppilaiden ei siihen tarvinnut osallistua, mutta henkilökunnalle se ilmeisesti oli lähestulkoon pakollinen ja kirsikkana kakun päällä oli se, että ohjelman oli ideoinut numerologian professori Cheshire.

Huhujen mukaan ohjelmassa oli ulkoleikkejä koulun pihamaalla eikä koulun oppilaiden tärkein tietolähde Luihulehti ollut ilmeisesti pettänyt lukijoitaan tälläkään kertaa, sillä opettajakuntaa oli alkanut valua pihamaille hieman ennen keskipäivää, suurin osa vähemmän innokkaan näköisenä. Nyt paikalla näyttivät oikeastaan olevan jo kaikki lukuunottamatta koulun rehtoria ja tämän oikeaa kättä professori Cainea. Parvekkeella, josta olet valinnut katsella tätä spektaakkelia, kuului muiden oppilaiden kuiskintaa siitä, miten oli melko törkeää tältä parivaljakolta jättäytyä pois koko virkistyspäivästä. Suurin osa porukastahan oli saapunut paikalle ihan vain nähdäkseen rehtorittaren osallistuvan ”pihaleikkeihin”.

Professori Cheshire vaikuttaa kuitenkin erittäin tyytyväiseltä siitä huolimatta, että Chino ja Caine loistavat poissaolollaan. Nainen järjestää parhaillaan muuta henkilökuntaa jonoon ja kipittää sen jälkeen asettelemaan pihalle erikorkuisia puupölkkyjä. Valitettavasti sille parvekkeelle, josta sinä tapahtumaa seuraat, ei kuulu puhe kovin hyvin, joten on vaikea sanoa, mikä tämän leikin idea on. Pian professori Cheshire oli kuitenkin jo solmimassa jonkinlaista sidettä jonossa ensimmäisenä olevan loitsujen opettajan professori von Hamelenin silmille huidottuaan ensin käsillään kohti pölkkyjä. Loitsujen opettaja näyttää epäröivän hetken ja professori Cheshirekin perääntyy muutaman askeleen, mutta lopulta von Hamelen heilauttaa taikasauvaansa ja onnistuu osumaan yhteen pölkyistä, joka lentää kauniissa kaaressa taaksepäin. Muut opettajat eivät taputa ehkä yhtä innokkaasti kuin professori Cheshire, mutta kuitenkin kohteliaasti mukana.

Leikki jatkuu melko samanlaisena, kunnes vuorossa on professori McGregor, joka on ilmeisesti saatu jo kursittua kokoon huispausottelun jäljiltä. Tämä ojentaa kädessään olevan tuliviskipullon – joka näyttää jo varsin tyhjältä – professori Cheshirelle ja sitoo siteen itse silmiensä päälle uhoten selvästi jotain. Tämän jälkeen professori alkaa pyöriä ympäri hurjasti – tai ainakin niin hurjasti kuin pystyi – ja alkoi tämän jälkeen horjuvin askelin heittää loitsuja, mutta aivan vääriin suuntiin. Muu henkilökunta heittäytyi nopeasti maahan välttääkseen loitsun osuman. Sen sijaan pari loitsua osuu läheisiin puihin sytyttäen ne tuleen. Professori Cheshire kiljuu jotain ja parantaja Hayes syöksyy taklaamaan professori McGregoria, joka näytti ottavan vauhtia toiseen kierrokseen ja oppilaat parvekkeella hurraavat innoissaan show’lle.

Parin minuutin päästä ei mitään nähtävää enää oikein ole, sillä professori von Hamelen ja Cheshire ovat saaneet puut sammutettua ja Hayeskin taluttaa parantaja Lowettin kanssa yhteisvoimin McGregoria takaisin kohti koulurakennusta. Henkilökunnan virkistyspäivä ilmeisesti on siltä kertaa ohi.

”Seuraava kertaa odotellessa!” tokaiset vielä muille suunnatessasi itsekin takaisin sisälle kirjoittamaan spektaakkelista ehkä hieman väritettyä versiota lehteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *